9. RÉSZ: SZABADDÁ VÁLNI




 

Vajon sikerül megtörni a családi mintákat? Mikor veszi észre az ember, hogy ugyanazokat a hibákat követi el mint a felmenői és készül újra megismételni a történelmet?

Beléd ég, beleivódik a sejtjeidbe minden megélt cselekmény, tulajdonság főleg azoktól a családtagoktól, akik mind külsőleg, mind belsőleg nagyon hasonlóak velünk. Azonosulunk szépen, észrevétlenül, és amikről mi bizton állítottuk, hogy : „nah, mi ezt biztos, hogy másképp fogjuk csinálni!”, azokat olyan szépen, tisztán leképezzük, mintha kötelező lenne ugyanúgy csinálnunk. Legalábbis ez a nagy átlag. A lelkünkbe karcolta a múlt, hogy ez a helyes, ez a normális. Ha másképp akarjuk csinálni, az ismeretlen, félelmetes, talán kevésbé elfogadott. Pedig tudod, hogy megismétled ugyanazt a szart, ami csak még több rossz dolgot hoz magával, és olyan helyzeteket fog szülni, ami szépen lerombol mindent benned és körülötted. Ha egy olyan egyéniséggel rendelkezel, aki kiáll magáért, kiáll az „életéért”, a szenvedélyéért, mer szembeszállni a társadalmi normákkal és megtörni a sablonos dolgokat, akkor már sejthető, hogy valószínűleg sok ellenséged lesz, vagy legalábbis sok olyan ember lesz, főleg a családtagjaid közül, aki nem fog támogatni, nem fogja megfogni a kezed és büszkén melléd állni.

Viszont Te szabadabbá válsz (habár sokkal nehezebb lesz az utad), amint felismered, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Hogy nem baj, ha ez eltér majd az eddig megszokottól, hiszen Te más vagy mint az anyád, apád, nagymamád.

Ezért egy kicsit meg kell „erőszakolnunk” magunkat. Hogy megéri-e? Szerintem igen! Így talán nem fog szépen lassan elsorvadni a lelked, nem leszel egy üres báb (akit mindenki kénye-kedve szerint rángat), hiszen tudni fogod, hogy a döntéseidet az életben nem mások irányítják, hanem Te magad. Magadat helyezed előtérbe, ami talán egyeseknek a legnehezebb a világon. Mert akkor megkaphatod, hogy „túl önző vagy…megváltoztál…te nem ilyen vagy…meg vagy bolondulva???”. Pedig DE!!! Ez vagy Te! Élni szeretnél szabadon, olyan formában és „stílusban”, ami hozzád a leginkább passzol. Mert akkor szárnyalsz, élsz, boldog vagy, sugárzol. És ez átmegy, hidd el, ez mindenkinek tetszeni fog, aki igazán szeret, és nem csak azt a szerepet szereti, amit eddig eljátszottál azért, hogy elfogadjanak. Lehet, hogy sok embernél ez majd kiveri a biztosítékot és kimondottan irritáló lesz a viselkedésed, de legalább nem nyomorítod és nem töröd be a lelkedet csak azért, mert azt gondolod, hogy csak úgy fogadnak el, és csak úgy fognak szeretni.

Véleményem szerint így fognak még csak IGAZÁN szeretni! Csak lehet, hogy kicserélődik a „társaság”, aki eddig körülvett. De Te innentől fogod igazán megszeretni magad, mert az leszel TE! Mindenféle máz és álca nélkül…boldogan.

 

Puszi, cső

Dóri



2021.05.06


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

13. RÉSZ: TÚL AZ ÓPERENCIÁN - II. RÉSZ

10. RÉSZ: HIÁNY...